Cadru general/Definiții

Bine ați venit pe site-ul www.agro-expert.ro! Accesul la utilizarea acestui site și la cumpărarea produselor prin intermediul acestui site sunt supuse unor termeni și condiții. Prin utilizarea serviciilor oferite de către compania Agro Expert, vă declarați de acord cu aceste condiții, care pot fi actualizate și modificate fără un anunț prealabil. Trebuie să verificați această pagină periodic pentru a lua cunoștință de modificările care pot fi fost aduse acestui document. Considerăm că prin continuarea utilizării website-ului, confirmați că ați citit și acceptat în totalitate acești Termeni de utilizare.  Accesul la acest site este permis pe o perioadă nedeterminată. Ne rezervăm dreptul de a retrage sau de a modifica serviciile oferite fără preaviz. Agro Expert nu va fi răspunzător în cazul în care din orice motiv, acest site este indisponibil la un moment dat sau pentru o perioadă nedefinită.

1.) Vânzător : S.C. Agro Expert S.R.L.

C.U.I.: RO 11319278

Nr. Ord. Reg. Comerțului: J12/2029/1998

Sediul: Cluj-Napoca, Str. Liviu Rebreanu nr. 68, Jud. Cluj

Telefon/fax/mail: 0264 403 237 office@agro-expert.ro

Societatea este înregistrată în registrul de evidență a prelucrării datelor cu caracter personal al ANSPDCP cu nr.

 2) Produse

Orice bun ce urmează a fi furnizat de către Vânzător

3) Utilizator

Orice persoană care accesează acest site indiferent de motiv.

4) Client/Cumpărător

Utilizator cu care compania a încheiat un contract privind oricare din produsele comercializate prin intermediul www.agro-expert.ro

5) Comandă online

Un document electronic ce intervine ca formă de comunicare între Furnizor și Cumpărător prin care Cumpărătorul transmite Furnizorului, prin intermediul Site-ului, intenția sa de a achiziționa produsele de pe site.

Informații generale

Prin website înțelegem colecția de informații obținută prin accesarea adresei de web www.agro-expert.ro. Acest website este proprietatea societății S.C. Agro Expert S.R.L. care îl întreține și îl administrează.

Toate prețurile afișate pe website sunt exprimate în RON și includ TVA 19% respectiv 9 % Conform Ordinului NR. 1155/868/2016 privind aplicarea cotei reduse de TVA de 9% pentru livrarea de îngrăşăminte şi de pesticide utilizate în agricultură, seminţe şi alte produse agricole destinate însămânţării sau plantării, precum şi pentru prestările de servicii de tipul celor specifice utilizate în sectorul agricol.

Pentru a plasa o comandă și pentru a încheia un contract cu Agro Expert trebuie să aveți cel puțin 18 ani.

Persoanele fizice care achiziționează produse prin intermediul acestui site declară pe propria răspundere că nu vor comercializa aceste produse și că le vor aplica asupra culturilor înființate pe terenuri proprietate sau pe terenuri asupra cărora au drept de folosință.

Datorită volumului mare de informații și a condițiilor impuse de către producători/furnizori, caracteristicile și disponibilitatea produselor prezentate în acest site se pot schimba fără o notificare prealabilă.

 

 

Căutări

Toate funcțiile de căutare oferite de website-ul www.agro-expert.ro sunt puse la dispoziția utilizatorilor în scopul sporirii funcționalității acestuia. S.C. Agro Expert S.R.L. nu colectează informații personale în urma operațiunilor de căutare, dar poate păstra și analiza istoricul căutărilor efectuate, în scopul de a identifica interesele clienților și de a îmbunătăți serviciile oferite acestora.

Hyperlink-uri și alte website-uri

S.C. Agro Expert S.R.L. poate include în website, link-uri către alte website-uri, aflate sau nu în proprietatea sa, și aceasta nu poate fi, în nici o circumstanță, responsabilă pentru conținutul acestora din urma.

Greșeli de tipărire

S.C. Agro Expert S.R.L. și furnizorii săi nu își asumă responsabilitatea pentru greșelile de dactilografiere datorate erorii umane sau dispozitivelor de afișare în ceea ce privesc prețurile, caracteristicile sau imaginile produselor. În cazul în care o comandă nu poate fi onorată din cauza unor astfel de erori, S.C. Agro Expert S.R.L. își rezervă dreptul de a anula comanda respectivă și de a anunța clientul în cel mai scurt timp posibil despre eroarea apărută.

În eventualitatea în care prețul produsului sau unele caracteristici ale acestuia, au fost greșit introduse în bazele noastre de date sau afișate greșit, iar livrarea nu s-a efectuat încă, S.C. Agro Expert S.R.L. își rezervă dreptul de a anula livrarea respectivului produs și de a anunța clientul în cel mai scurt timp despre eroarea apărută.

Promoții și concursuri

Noi ne stabilim singuri regulamentele promoțiilor și ale concursurilor pe care le organizăm. Aceste regulamente sunt aduse la cunoștință eventualilor participanți prin intermediul website-ului propriu sau alte mijloace de comunicare publică sau privată. De promoții beneficiază doar acele comenzi care respectă întocmai regulile afișate pe website. De asemenea, promoțiile se aplică doar comenzilor care sunt înregistrate în perioada de timp în care promoția este in vigoare, și numai în limita stocului disponibil. Nu garantăm disponibilitatea pe stoc a produselor pentru promoție și o putem întrerupe sau anula în orice moment cu o notificare prealabilă, care va fi stabilită prin regulamentul fiecărei promoții.

Rezerva proprietății

Produsele comandate online rămân proprietatea S.C. Agro Expert S.R.L. până în momentul achitării integrale a sumelor de plată.

Termene de livrare, transport, modalități și termene de plată

Livrarea produselor

Livrarea comenzilor în țară se face prin intermediul firmei de curierat.

Termen livrare– timp livrare 48 h. Termenul curge de la data confirmării comenzii de către un reprezentant al S.C. Agro Expert S.R.L., în cazul în care plata se face ramburs, sau de la data la care suma reprezentând preț al produsului a intrat în contul vânzătorului, plata a fost efectuată de către client, în cazul plăților prin transfer bancar. Plata se consideră ca fiind efectuată în momentul în care contul furnizorului este creditat cu suma reprezentând preț al produselor.

Costul transportului se calculează astfel: 19.16 RON pentru colete în greutate de până la 1 kg, după care se adaugă 1.13 RON pentru fiecare kilogram în plus (tarifele conțin TVA).

Pentru localitățile care nu se află în rețeaua de distribuție, se calculează un cost suplimentar de la distanța dintre localitatea de destinație și cel mai apropiat oraș din rețeaua de distribuție.

Cheltuielile ocazionate de livrarea produselor sunt suportate de către Cumpărător.

Se oferă TRANSPORT GRATUIT pentru comenzi care depășesc suma de 2000 RON.

În cazuri speciale (produsele comandate nu se află în stocul nostru sau al furnizorului, dificultăți de transport) ne rezervăm dreptul de a mari corespunzător perioada de livrare, cu notificare către client.

 1. Agro Expert S.R.L. își rezervă dreptul de a nu accepta comenzi și/sau livrări de la anumiți clienți și/sau către anumite adrese.

Plata produselor comandate se poate face:

Ramburs – numerar la livrare (clienți persoane fizice și juridice);

Plata în numerar se face în lei către comisionarul/curierul care efectuează livrarea, integral în momentul primirii produselor.

Transfer Bancarplata se va face integral după confirmarea comenzii de către un reprezentant al S.C. Agro Expert S.R.L. . Confirmarea comenzii se va face prin intermediul e-mail-ului și va fi însoțită de factura proformă în bază căreia se va efectua plată.

On line cu card bancar prin EuPlatesc (Visa/Maestro/Mastercard). Pentru platile prin card bancar nu este perceput nici un comision.

Securitatea informațiilor

S.C. Agro Expert S.R.L. garantează securitatea și confidențialitatea datelor găzduite și transmise prin sistemul său informatic. S.C. Agro Expert S.R.L. nu își asumă însă responsabilitatea pentru pierderile de informații cauzate de orice defecțiuni sau erori ale softului cu care este conceput și găzduit website-ul și nici nu garantează faptul că website-ul, serverul/serverele sau e-mail-urile expediate de pe www.agro-expert.ro nu conțin viruși sau alte componente dăunătoare. De asemenea, S.C. Agro Expert S.R.L. nu răspunde pentru defecțiunile care periclitează securitatea serverului pe care este găzduit website-ul. Garantăm securitatea și confidențialitatea, dar nu garantăm securitatea sau stabilitatea software.

Conform cerintelor REGULAMENTULUI (UE) 2016/679 – privind protecția persoanelor fizice in ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, a Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private în sectorul comunicatiilor electronice, S.C. AGRO EXPERT SRL are obligatia de a administra în conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra, un membru al familiei dumneavoastra ori o alta persoana.

Părțile, in calitate de operator de date vor prelucra datele cu caracter personal ale persoanelor de contact, derulanților de contract/reprezentanților celeilalte părți în scopul , dupa caz:

 • executării unui contract, precum și pentru a-și îndeplini obligațiile care îi sunt impuse de legislația aplicabilă, precum și în scopuri legitime, cum ar fi prevenirea fraudei, realizarea raportărilor interne, aplicarea măsurilor de analiză a clientelei conform legislației aplicabile strict în condițiile Regulamentului General privind protecția datelor.
 • Inregistrarea dumneavoastra in reteaua de parteneri AGRO EXPERT SRL,
 • Cumpararea produselor comercializate de catre AGRO EXPERT SRL, prin comert on-line cu livrarea produselor la adresa indicata, conform comenzii;
 • Beneficiul actiunilor de marketing direct desfasurate de catre AGRO EXPERT SRL, respectiv informarea dumneavoastra, prin sms, e-mail si/sau telefonic cu privire la promotiile si campaniile desfasurate de catre AGRO EXPERT SRL, produsele noi;
 • Trimiterea de newslettere, invitatii la evenimente;
 • Desfasurarea de activitati cu caracter comercial de catre AGRO EXPERT SRL;
 • Gestionarea oportunitatilor de vanzare pentru AGRO EXPERT SRL.

Datele pe care le furnizati, respectiv nume, prenume, data nasterii, adresa – tara, localitate, judet/sector, strada, numar, bloc, scara, apartament, – adresa de e-mail, telefon fix/telefon mobil, categoria profesionala, functia si societatea, CNP (cod numeric personal), serie si numar carte de identitate, data emiterii, sunt utilizate de catre operatorul AGRO EXPERT SRL, in scopurile mai sus precizate, fie pentru a ajuta la livrarea coletului cu produsele comandate, fie pentru a va putea indruma spre produse corespunzatoare cu nevoile dumneavoastra daca v-ati abonat la newsletter, fie pentru a vi se atribui un cod unic de identificare in cadrul sistemului nostru.

Datele cu caracter personal colectate sunt destinate utilizarii de catre operator si sunt comunicate numai urmatorilor destinatari: angajatii din departamentele specializate ale societatii sau reprezentantii autorizati ai operatorului si dupa caz, furnizorilor de servicii cu care colaborareaza operatorul in scopurile mai sus precizate (prestatori de servicii de curierat in vederea expedierii produselor – nume, prenume, adresa, numar de telefon -, procesatorului de plati, platforma de trimitere emailuri), partenerilor din reteaua AGRO EXPERT SRL care au calitatea de sponsori in raport cu dumnevoastra, autoritatilor competente, conform celor autorizate de legile aplicabile. Operatorul si entitatile imputernicite de operator pentru prelucrarea datelor vor stabili garantii tehnologice, fizice, administrative si procedurale, toate conform standardelor acceptate in domeniu, pentru a proteja si pentru a asigura confidentialitatea, integritatea si accesibilitatea datelor dumneavoastra cu caracter personal prelucrate; vor preveni utilizarea sau accesul neautorizat la datele cu caracter personal sau vor preveni incalcarea securitatii datelor cu caracter personal (incident de securitate), in conformitate cu instructiunile, politicile si legile aplicabile in ceea ce priveste compania AGRO EXPERT SRL.

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de a solicita operatorului accesul la datele dumneavoastra cu caracter personal, rectificarea sau stergerea acestora sau restrictionarea prelucrarii, dreptul de a va opune prelucrarii, precum si dreptul la portabilitatea datelor – in masura in care, pe durata prelucrarii, veti furniza orice consimtamant legat de prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal, acolo unde este cerut si necesar, aveti dreptul de a va retrage consimtamantul oricand, fara a afecta legalitatea prelucrarii efectuate inainte de retragerea acestuia –  dreptul de a depune  o plangere in fata autoritatii nationale de supraveghere, dreptul de a nu face obiectul unei decizii individuale bazate exclusiv pe prelucrarea automata, si dreptul de a va adresa justitiei. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata la AGRO EXPERT SRL, Cluj Napoca, str.Liviu Rebreanu nr.68, judetul Timis, Receptie, telefon +40 264 403 237, sau prin e-mail, la adresa: office@agro-expert.ro

Datele dumneavoastra vor fi utilizate numai in Romania si pe teritoriul Uniunii Europene. In cazul in care prelucrarea datelor cu caracter personal include transferul in afara Uniunii Europene (UE), transferul se va baza pe clauze contractuale standard aprobate UE, asigurand astfel un nivel adecvat de protectie a datelor cu caracter personal, conform celor impuse de legile aplicabile privind protectia datelor.

Daca unele din datele despre dumneavoastra sunt incorecte, va rugam sa ne informati cat mai curand posibil.

Destinatarii datelor cu caracter personal

Datele mele cu caracter personal vor fi puse la dispozitia urmatoarelor categorii de destinatari:

 • angajatii din departamentele specializate ale societatii sau reprezentantii autorizati ai operatorului si ai entitatilor imputernicite de catre operator, conform celor enumerate mai sus;
 • grupului de entitati partenere,
 • partenerilor din reteaua AGRO EXPERT SRL.
 • autoritatilor competente, conform celor autorizate de legile aplicabile.

Perioada in care se vor prelucra datele mele cu caracter personal:

Datele se vor prelucra pana la revocarea acordului sau cat timp este necesar in ceea ce priveste scopurile descrise mai sus, insa nu mai mult de perioada de valabilitate a contractului de colaborare + 5 ani (perioada de arhivare a contractului). Dupa ce expira perioada indicata, datele mele cu caracter personal vor fi sterse.

Acordul meu este exprimat voluntar, in vederea prelucrarii datelor mele cu caracter personal, necesare pentru a indeplini scopurile descrise mai sus. In cazul in care nu sunt de acord sau daca transmit ulterior o solicitare de rectificare sau de stergere a datelor mele si imi retrag consimtamantul, aceasta inseamna ca nu voi mai avea posibilitatea de a achizitiona produse si de a executa contractul de colaborare incheiat cu AGRO EXPERT SRL.

In acest caz contractul inceteaza de drept incepand cu data solicitarii de stergere a datelor mele cu caracter personal, ceea ce presupune ca nu voi mai putea achizitiona produse AGRO EXPERT si nu voi mai beneficia de activitati de marketing, promotionale, respectiv nu voi mai primi sms-uri, emailuri si/sau newslettere informative sau oferte de la AGRO EXPERT.

Confirm ca, in calitate de persoana vizata, am dreptul de a solicita de la operatori accesul la datele mele cu caracter personal si rectificarea sau stergerea acestora sau o limitare a prelucrarii sau privind obiectul prelucrarii, precum si dreptul la transferabilitatea datelor conform legilor in vigoare, dreptul de a-mi retrage consimtamantul in orice moment, dreptul de a obtine o copie dupa date.

Pot beneficia de toate drepturile descrise in acest paragraf prin transmiterea unei solicitari pe e-mail catre operatorul de date la adresa office@agro-expert.ro .

Cunosc faptul ca datele mele cu caracter personal asociate scopurilor descrise mai sus (preferinte, comportament de cumparare si optiunile privind continutul activitatilor de comert si marketing) pot fi utilizate ca baza pentru decizii automatizate, care conduc catre identificarea unor oportunitati de vanzari in cadrul societatii AGRO EXPERT SRL.

De asemenea, am dreptul de a inainta o plangere catre autoritatea de supraveghere a protectiei datelor, in cazul in care consider ca prelucrarea datelor mele cu caracter personal incalca legile aplicabile.

 

Responsabilități privind produsele și serviciile

Produsele (atunci când este cazul) sunt însoțite de certificate de garanție ale producătorilor.

S.C. Agro Expert S.R.L. nu va putea fi făcută responsabilă în cazul oricăror neconcordanțe în ceea ce privește produsele, calitatea acestora sau orice alte aspecte privind aceste produse. Orice reclamație va fi adusă la cunoștință în maximum 48 de ore de la recepționarea produselor, urmând ca aceasta să fie transmisă furnizorului produselor respective, spre soluționare.

S.C. Agro Expert S.R.L. nu poate garanta disponibilitatea în stocuri a tuturor produselor afișate. Din acest motiv,  S.C AGRO EXPERT S.R.L. își rezerva dreptul de a nu onora comanda în cazul în care respectivul produs nu este aprovizionat momentan. Clientul va fi înștiințat prin e-mail cu privire la termenul de livrare a produsului respectiv. În cazul în care clientul nu acceptă acest termen, comanda va fi anulată automat.

Declinarea garanțiilor și limitări ale responsabilităților

Conținutul website-ului (texte, descrieri ale produselor, caracteristici tehnice, imagini, simboluri) este proprietate a firmei S.C. Agro Expert S.R.L. și a partenerilor săi și a fost alcătuit în colaborare cu furnizorii produselor prezentate. Imaginile sunt prezentate pe site cu titlu de prezentare, iar produsele efectiv livrate pot diferi în orice mod (culoare, accesorii, aspect etc.)

Comentarii, comunicări și alte date/informații

Persoanele care accesează/vizitează website-ul pot face comentarii și orice alte comunicări; pot trimite e-mail-uri, sugestii, idei, întrebări sau alte informații, atâta timp cât conținutul acestora nu este ilegal, obscen, amenințător, defăimător, nu tulbură în nici un fel viața privată a altor persoane, nu încalcă drepturile de proprietate intelectuală, nu conține viruși, texte vizând diverse campanii de promovare, scrisori în lanț, email-uri în masă sau orice altă formă de spam.

Costuri adiționale

S.C. Agro Expert S.R.L. nu percepe nici o taxa suplimentară clientului la cumpărarea produsului, cu excepția cheltuielilor privind livrarea pentru achiziții de produse. Cheltuielile de livrare vor fi achitate de către client direct societății de curierat.

Dispoziții speciale

Odată cu lansarea comenzii, clientul acceptă fără obiecțiuni condițiile și termenii de utilizare, valoarea acestora fiind aceași cu a unui contract.

Contractul este considerat valabil încheiat în momentul în care vânzătorul confirmă cumpărătorului, pe e-mail sau telefonic, acceptarea comenzii.

Citiţi întotdeauna eticheta şi informaţiile despre produs înainte de utilizare. Întrucât S.C. Agro Expert S.R.L. nu deține controlul asupra utilizării produselor descrise în acest catalog, responsabilitatea pentru eventuale daune nu este preluată de compania noastră.

Utilizaţi cu precauţie produsele fitosanitare și folosiți echipamente de protecție (mănuși, ochelari protecție, salopetă, cizme cauciuc, mască pentru protecție nas-gură). Nu folosiți echipament de protecție deteriorat! Curațați după fiecare utilizare echipamentul de protecție!

Returnarea produselor/Dreptul de renuntare

Returul produselor de la persoanele fizice se supune prevederilor Ordonanței nr. 34/2014 conform căreia „Consumatorul persoană fizică are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunță la comandă, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului sau, în cazul prestărilor de servicii, de la încheierea contractului.”

Obligaţiile cumparatorului persoană fizică, în cazul solicitarii returului de produse:

(1) Cumparatorul persoană fizică este obligat să notifice în scris, faptul că renunță la comandă. Notificarea trebuie transmisă către vânzător în termen de maxim 14 zile calandaristice de la data primirii produsului.

(2) Cumpărătorul este obligat să returneze produsele către vânzător în decurs de cel mult 14 zile calendaristice de la data la care acesta a comunicat vânzătorului decizia sa de a returna produsul. Termenul este respectat dacă produsele sunt trimise înapoi de către cumparator înainte de expirarea perioadei de 14 zile calendaristice.

(3) Cumpărătorul este obligat să suporte costurile legate de returnarea produselor.

Obligaţiile care revin vânzătorului, în cazul returului:

(1) Vânzătorul rambursează toate sumele pe care le-a primit drept plată din partea cumpărtătorului persoană fizică, inclusiv, costurile livrării, în termen de 14 zile de la data la care este informat de decizia de renunțare la comandă/retur a cumpărătorului.  Vânzătorul are dreptul de a amâna rambursarea până la data recepţionării produselor obiect al returului.

(2) Vânzătorul rambursează sumele menţionate folosind aceleaşi modalităţi de plată ca şi cele folosite de cumpărător pentru tranzacţia iniţială.

(3) Produsul se va trimite obligatoriu în ambalaj original. Ambalajul nu trebuie sa fie rupt sau deteriorat în vreun fel. Produsul trebuie să nu fie deteriorat, zgâriat, spart, mototolit, decolorat, atins de orice substanță, cu pete sau urme de folosire. În situația în care produsul sau ambalajul prezintă urme de genul celor de mai sus, ne rezervăm dreptul de a nu accepta returul, și în consecință de a nu returna banii. În cazul în care sunt returnate produse care prezintă una sau mai multe dintre deficiențele anterior menționate, vânzătorul va returna produsul către client. În acest caz clientul va suporta toate costurile de livrare.

Dreptul de renunțare la produsul comandat nu se aplică în cazul persoanelor juridice.

Neconformități ale produselor

Clienții vor notifica orice neconformitate a produsului achiziționat în termen de maxim 24 de ore de la data recepționării. Un reprezentant al S.C. Agro Expert S.R.L., în maxim 2 zile lucrătoare, vă va contacta prin intermediul e-mail-ului. Produsele cu deficiențe vor fi înlocuite cu produse conforme. Dacă produsul nu mai este disponibil în stocul vânzătorului, la alegerea clientului, fie se va înlocui cu un produs similar, fie se va returna contravaloarea acestuia în contul persoanei fizice sau juridice care a plătit contravaloarea produsului/produselor. Înlocuirea produsului se va face doar după ce vânzătorul a primit produsul neconform. Cheltuielile ocazionate de înlocuirea unui produsului cu deficiență/e cad în sarcina vânzătorului.

Fraudă

Orice încercare de a accesa datele personale ale altui utilizator sau de a modifica conținutul website-ului www.agro-expert.ro sau de a afecta performanțele serverului pe care rulează website-ul va fi considerat o tentativă de fraudare a website-ului și va face obiectul unei plângeri penale la Organele de Poliție împotriva aceluia sau acelora care au încercat acest fapt.

Litigii

Orice litigiu apărut între Clienți și Vânzător, care nu poate fi soluționat pe cale amiabilă de către părți,  va fi dedus spre soluționare instanțelor competente de la sediul Vânzătorului.